Adsense

søndag den 3. november 2013

Juleboller m. sukat & appelsinskal,



Her kommer opskriften så på de dejlige juleboller!

(12stk.)Ingredienser:
2dl Sødmælk.
85g. Smør.
50g. Gær.
1/4 tsk. Salt.
1 ½tsk. Stødt kardemomme.
1 Æg + 1 Æg til pensling.
65g. Sukker.
50g. Sukat.
50g. Syltet appelsinskal.
80g. Rosiner.
500g. Hvedemel.

Fremgangsmåde:


Lun mælken i en gryde, og smelt smørret heri. Opløs gæren i mælkeblandningen og tilsæt salt, sukker, kardemomme & æg. Bland godt, og rør herefter ½ af melet i, hvorefter du tilsætter, sukat, appelsinskal & rosiner. Ælt herefter resten af melet i til en jævn og glat dej. Lad den stå til hævning et ikke for køligt sted, i ca. 45 min. ( Den skulle gerne hæve til det dobbelte).
Lav 12 boller af ca. 80-85g. og læg dem på en bageplade ret tæt op af hinanden, så de ender med at blive bagt sammen. Kog noget vand og hæld i et fad, hvorefter du sætter det ind nederst i en slukket ovn. Sæt bollerne på den øverste rille, luk ovnen og lad dem hæve i dampen i ca. 30-35min. (Hæld evt. mere vand i efterhånden). De tages ud, pensles med æg og strøs med sukker.
Bag dem ved 180C. i cirka 20 min. (Alle ovne er forskellige, så hold øje undervejs).


Kom så i gang med det julebag :)

Obs! De kan sagtens fryses ned,
hvis i ikke får spist dem alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar